Film Set

Workshops

Catharsis University

 

Workshop 'Scenario schrijven'

In deze praktische lessenreeks van 15 lessen wordt de volledige scenariofase behandeld: Van idee tot afgewerkt scenario. 

De lessen worden gegeven door Kenneth Kerckhofs, regisseur/scenarist van de award-winnende kortfilm 'Angst'. Daarnaast verkocht hij ook de pitch van 'Mission Escape', het filmverhaal van het boek 'Koninklijk Complot' van Linda Udo aan Hollywood. Momenteel schrijft hij aan zijn 1ste Belgische en zijn 1ste Nederlandse langspeelfilm. Daarnaast volgde hij masterclasses scenario schrijven bij de Oscar winnende scenarist Aaron Sorkin ('The Social Network', 'A Few Good Men', 'The West Wing',...) en bij scenarist David Koepp ('Jurassic Park', 'Panic Room', 'Spiderman',...).

De lessen gaan door 2x per maand aan 2u per les en dit vanaf september 2019

De kostprijs van de workshop bedraagt: €500,00.
De lessen gaan door in de omgeving van Turnhout.

​Voor inschrijven of meer informatie: info.catharsis@gmail.com 

'Als de Catharsis workshop scenario een voorbeeld mag zijn voor alle Catharsis workshops, kan je een uitgebreid leerproces verwachten. Ik stond al ver wat betreft theorie en ervaring, en was aangenaam verrast dat de gegeven leerstof niet alleen het opfrissen van mijn kennis betrof, maar ook enkele nieuwe, slimme perspectieven aandiende om een verhaal uit te werken. Je krijgt de kans om een filmidee zelfstandig uit te werken en op eigen oordeel aan te passen met de verstandige input die u wordt meegegeven. Zorg zeker dat je genoeg tijd kan nemen om uw project uit te werken, het gaat niet vanzelf maar hard werk wordt beloond. Dat werd me zeer duidelijk tijdens de workshop scenario.' - Stef Degroote (student 2018-2019)

'Ik weet nog goed dat ik mijn eerst gemaakte script van mij aan Kenneth gaf. Het trok op niet veel, maar dankzij de workshop en de plezante lessen is er een hele verbetering gekomen. Het was een leerrijke workshop en ik kijk al uit naar de volgende.' - Jarno Bevers (Student 2018-2019)

Workshop 'Film maken'

In deze praktische lessenreeks wordt het volledige pakket omtrent film maken behandeld. Je start vanuit een scenario en werkt zo toe naar een afgewerkt product.

De lessen worden gegeven door Kenneth Kerckhofs, regisseur/scenarist van de award-winnende kortfilm 'Angst'. Daarnaast verkocht hij ook de pitch van 'Mission Escape', het filmverhaal van het boek 'Koninklijk Complot' van Linda Udo aan Hollywood. Momenteel schrijft hij aan zijn 1ste Belgische en zijn 1ste Nederlandse langspeelfilm. Hij volgde een masterclass film maken bij de Oscar winnende regisseur Martin Scorsese. Daarnaast volgde hij masterclasses scenario schrijven bij de Oscar winnende scenarist Aaron Sorkin ('The Social Network', 'A Few Good Men', 'The West Wing',...) en bij scenarist David Koepp ('Jurassic Park', 'Panic Room', 'Spiderman',...).

De lessen gaan door vanaf september 2019

De kostprijs van de workshop bedraagt: €1500,00.
De lessen gaan door in de omgeving van Turnhout.

​Voor inschrijven of meer informatie: info.catharsis@gmail.com